marți, 2 iunie 2009

SORANA CARSTEA, LA ROLAND GARROS

Sorana Carstea, clik image zoom si pentru un alt colaj poze vedete,
Sorana Carstea, clik image zoom si pentru un alt colaj poze vedete,
Prima româncă ajunsă, după 12 ani, în „sferturi” la Roland Garros se teme mai tare de Bacalaureatul la română decât de adversare.
Sorana Cîrstea a devenit revelaţia turneului feminin de tenis de la Roland Garros după ce a învins- o, luni seară, pe sârboaica Jelena Jankovici (numărul cinci mondial), scor 3-6, 6-0,9-7, şi a pătruns astfel în sferturile de finală. Adolescenta din Târgovişte (numărul 41 mondial) are, aparent, un meci mai uşor azi, în „sferturi”, cu australianca Samantha Stosur, numărul 32 în clasamentul WTA. Pentru parcursul de până acum, Cîrstea (19 ani) va încasa un cec în valoare de 132.500 euro şi 360 puncte WTA.
România n-a mai cunoscut o asemenea performanţă la feminin din 1997, când Ruxandra Dragomir s-a oprit în „sferturi” la Roland Garros, iar Irina Spârlea - în semifinale la US Open.
Dacă va trece şi de Samantha Stosur, Cîrstea ar urma să o întâlnească în penultimul act al competiţiei de la Paris pe învingătoarea dintre Svetlana Kuznetsova şi Serena Williams.sursa:cotidianul Evz.

Niciun comentariu: