vineri, 7 august 2009

A MURIT TATIANA STEPA, Binecunoscuta cântăreaţă de muzică folk

Tatiana Stepa, clik image zoom si pentru un alt colaj poze vedete,
Binecunoscuta cântăreaţă de muzică folk, Tatiana Stepa, a încetat din viaţă azi-dimineaţă, în jurul orei opt, la Spitalul Militar din Capitală.
Tatiana avea 46 de ani şi suferea de cancer.Născută în Valea Jiului, artista a luat prima legătură cu muzica încă de la grădiniţă. Timp
de opt ani a studiat vioara, iar contactul cu muzica folk s-a produs în timpul liceului.
Debutul artistic l-a avut la vârsta de 19 ani, în Cenaclul Flacăra, cu cântecul "Şi-am să-mi fac o doină". Viaţa pe scenă a întrerupt-o în 1985, odată cu interzicerea Cenaclului Flacăra. De atunci, a lucrat în mina Lupeni, timp de 11 ani şi, ulterior, ca tehnoredactor.
Din anul 1996 până în prezent a mai susţinut peste 1.000 de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. A fost invitată anual la toate marile festivaluri de muzică folk din ţară ("Om Bun", "Folk you", Sighişoara, Folkfest, Bistriţa, Alba-Iulia, Târgu Jiu, Baia Mare, Piatra Neamţ, Galaţi) şi la alte festivaluri concurs de muzică folk şi poezie. A compus atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor mari poeţi din literatura universală şi română. (Sursa: Wikipedia)
Suferinţă de cinci ani.Boala Tatianei Stepa era veche, ea fiind depistată, în urmă cu cinci ani cu neoplasm de col uterin. Atunci, ea a fost internată la Spitalul Caritas, unde a şi fost operată, iar tratamentul oncologic de specialitate l-a urmat la Spitalul Colţea.sursa:Evz.

Niciun comentariu: